Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka włoska-kolanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Makaron kolanka 200 g
szynka gotowana 20 dag
ogórek kiszony 4
majonez 3 łyżki
jajko ugotowane na twardo 4
kukurydza w puszce 1
szczypiorek 1 pęczek
cebula 1
pieprz do smaku
sól do smaku
Musztarda delikatesowa Prymat 2 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka włoska-kolanka

Makaron gotujemy al-dente. Zalewę z kukurydzy odlewamy. Ogórki kroimy w kostkę, cebulę obieramy i również w kosteczkę kroimy. Por kroimy w piórka a szczypiorek drobno siekamy. Szynkę kroimy w większą kostkę. Jaja gotujemy na twardo i w kostkę kroimy. Majonez, musztardę, sól, pieprz i sok z cytryny łączymy razem i dodajemy do pozostałych składników. Dokładnie mieszamy i gotowe. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 06.06.2012 08:11
mniam
Andysz 09.05.2012 09:12
Taka włoska;) fajna...
Rafał10 08.05.2012 10:43
uwielbiam taką :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak