Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki do obiadu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 0,5 kg
sól 0,5 łyżeczki
cukier 0,5 łyżeczki
smalec 1 łyżeczka
mąka 0,5 łyżki
Kwas cytrynowy Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki do obiadu

Buraczki gotujemy na wodzie lub na parze. Ugotowane obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Wkładamy na garnka podlewamy wodą dodając smalec, cukier, sól i kwasek - gotujemy na małym ogniu. Goujemy około 10- 15 minut pod koniec dodajemy mąkę i jeszcze trochę gotujemy około 5 minut. Gotowe buraczki podajemy z ziemniakami i mielonym - są pyszne.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 19.01.2013 10:08
pyszne do II dania
kasiek 12.11.2012 21:24
bardzo lubię
Ewelina47 21.05.2012 12:51
też lubię buraczki
Mariusz10 11.05.2012 16:44
pyszne buraczki
teresa18 10.05.2012 14:28
wyśmienite, lubię takie
jolanta19 08.05.2012 19:31
mniam
ziutula
ziutula 08.05.2012 12:46
u nas buraczki są na 1-wszym miejscu surówek
Piotr-21 08.05.2012 11:09
smaczne
dianix 08.05.2012 11:08
ja uwielbiam, do ziemnaczków i schabowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak