Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieloskładnikowa zupa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 g
parówki 200 g
pieczarki 200 g
cebula biała 1 sztuka
ogórki kiszone 2 sztuki
kukurydza 1 puszka
Kostki rosołowe Kucharek 2 sztuki
przecier pomidorowy 2 łyżki
margaryna 50 g
mąka pszenna 3 łyżki
olej do smażenia 3 łyżki
sól do smaku
pietruszka zielona do smaku
papryka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: wieloskładnikowa zupa

Kroki postępowania

1
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy ją na oleju, gdy będzie miała złoty kolor dodajemy do niej pokrojone w kostkę mięso z piersi kurczaka i smażymy przez 10 minut.
Krok 1 - wieloskładnikowa zupa foto
2
Paprykę, pieczarki, parówki, ogórki kroimy w mniejsze kawałki. Do garnka przekładamy mięso i wrzucamy pokrojone składniki a także odsączoną kukurydzę, wrzucamy kostki rosołowe, wszystko razem dusimy przez około 15 minut. Po czym dodajemy 3-4 litry wody, przecier pomidorowy i gotujemy przez 40-50 minut.
Krok 2 - wieloskładnikowa zupa foto
3
Margarynę roztapiamy na patelni dodajemy do niej mąkę i robimy zasmażkę. Do zupy wrzucamy usmażoną na złoty kolor zasmażkę. Doprawiamy zupę solą, pieprzem, czosnkiem i wrzucamy posiekaną zieloną pietruszkę.
Krok 3 - wieloskładnikowa zupa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 15.05.2013 00:53
raka treściwa zupa
kate.500 18.05.2012 08:09
wyglada super smacznie
Margo1 14.05.2012 14:18
bardzo fajna
Margo1 14.05.2012 14:18
bardzo fajna
Dorian 13.05.2012 11:43
rewelka
Andysz 10.05.2012 09:27
rewelacyjna zupka;)
Justyna28 08.05.2012 14:21
uwielbiam takie zupki:)
Justyna28 08.05.2012 14:21
uwielbiam takie zupki:)
Amellia 08.05.2012 12:17
mniam
EWI 08.05.2012 12:08
fajna
Betka 08.05.2012 11:19
Świetnie się prezentuje;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak