Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak na grillowanym bakłażanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
sól
szczupak 1 filet
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
sos sojowy
oliwa
Papryka słodka mielona Prymat
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak na grillowanym bakłażanie

Filet z szczupaka kroimy w długie paski wkładamy do miski . Dodajemy pieprz,paprykę słodka ,oliwę ,sos sojowy, przyprawę do ryb wmasowujemy marynatę w rybę . Zostawiamy w lodówce na noc. Na drugi dzień bakłażana kroimy w plasterki solimy z obydwu stron i zostawiamy na ok 10 min . Płuczemy osuszamy i grillujemy. Szczupaka nakładamy na patyczki do szaszłyka i grillujemy. Całosć kropimy cytryną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 31.08.2012 07:32
smaczna
wedith1 10.08.2012 18:44
Mniam! Wygląda smakowicie:)
Justa32 10.08.2012 10:39
Smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak