Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidorowa z kokardkami i papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 2 l
marchew 2 sztuki
sól
pieprz
pietruszka natka
makaron kokardki 2 szklanki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
pomidory w puszce

Przepis i sposób przygotowania na: pomidorowa z kokardkami i papryką

Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki. Dodajemy do bulionu i gorujemy do miękkości. Dodajemy paprykę mieloną i drobno pokrojone pomidory w puszce razem z sosem. Pietruszkę drobno siekamy i dodajemy do zupy. Wszystko gotujemy, aż pomidory całkowicie się rozpadną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanym al dente makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.12.2013 11:42
Też tak gotuję.
Kate131 19.08.2012 09:13
dobra zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak