Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb biały z wypiekacza

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 425 ml
sól do smaku 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
mąka pszenna 600 g
ziarna słonecznika 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb biały z wypiekacza

Wlewamy wodę do pojemnika wypiekacza, a następnie dokładamy pozostałe składniki podane w przepisie.
Włączamy wypiekacz i ustawiamy program Basic, wagę 900 g.
Podczas pieczenia, gdy zostało nam 1,5 godziny do końca programu posypujemy wierzch chleba ziarnami słonecznika.
Po ukończeniu procesu pieczenia wyłączamy wypiekacz, wyciągamy formę z chlebem i wyciagamy na deskę.
Studzimy około 20 minut.
Czas pieczenia wyniósł 3,5 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 02.06.2013 12:12
bardzo fajny
Bernadeta1 24.03.2013 12:09
domowy bardzo smaczny
Wafelek2601 15.09.2012 08:15
Pyszny
caralajna 27.07.2012 00:06
fajny taki bialutki
rjustysia 25.07.2012 11:08
Domowy chleb bije wszystkie inne na głowę!
Justyna23
Justyna23 24.07.2012 17:55
super wyglada
zuzanna_z 18.05.2012 11:11
dobre
IZABELA29 12.05.2012 09:23
nie, to była taka próba na dłużsżą mete nie będę w nim piec cociaz to wygodne
ben-ka 11.05.2012 08:35
fajny chlebek tylko ten czas.....3,5 godziny,liczyłaś ile Cię kosztuje jego upieczenie?
anemon 08.05.2012 20:47
No to wypiekacz długo czekał na swoją kolejkę, ale wygląda, że warto było.
IZABELA29 07.05.2012 20:26
Mój pierwszy chleb z wypiekacza ,choć mam go już ponad 2 lata i stał w szafie...
Anio?eczek 07.05.2012 20:11
super!
Mati13 07.05.2012 19:34
super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak