Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet na bogato z piekarnika

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 6
ser żółty 50 g
marchewka ugotowana 1
kiełbasa 200 g
rzodkiewka 4
por (biała część) 1/3
cebula 1 duża
przyprawa do potraw Kucharek
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet na bogato z piekarnika

Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Cebulę i pora kroimy w piórka i również smażymy. Marchewkę kroimy w kostkę. Usmażoną kiełbasę, cebulę, pora, marchewkę przekładamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy. Jajka wbijamy do miseczki, rozbijamy trzepaczką, przyprawiamy, dodajemy starty na tarce o grubych oczkach ser żółty, mieszamy i wlewamy do naczynia żaroodpornego. Rzodkiewkę kroimy w plasterki i układamy na wierzchu omleta. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i zapiekamy 35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata B 28.05.2012 13:32
@Agnieszka Krukowska - świetny pomysł, też o nich myślałam ale akurat nie miałam ich w domu gdy robiłam ten omlet;)
A_gucha 28.05.2012 11:34
a gdyby tak dodać pieczarki... muszę spróbować...
barbarella 07.05.2012 19:15
wygląda smakowicie
Cukiereczek13 07.05.2012 18:00
pysznie wygląda ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak