Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z buraczków do obiadu

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ugotowane 4 szt
jabłko winne 1 szt
ananas świeży 2-3 plstry
cebula czerwona 1/2 szt
orzechy włoskie 1 łyżka
nasiona dyni 1 łyżka
jogurt naturalny 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
liście zielonej sałaty do dekoracji
sól do smaku
pieprz do smaku
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z buraczków do obiadu

Ugotowane i obrane buraki pokroić w grubszą kostkę /zostawić połówkę do dekoracji/ i umieścić w miseczce. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do buraków. Oliwę połączyć z octem , wymieszać z burakami i cebulą, doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem.
Jabłko i ananasa pokroić w kostkę, dodać żurawinę i wymieszać z jogurtem. W głębokiej salaterce połączyć bardzo delikatnie przygotowane składniki i nie mieszać zbyt dokładnie /jeśli wymaga doprawić do smaku /, posypać orzechami i pestkami dyni.
Ozdobić krążkami buraczków i zieloną sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 28.07.2012 21:23
ciekawe połączenie buraczków z ananasem
barbarella 07.05.2012 19:17
nigdy nie dodawałam orzechów i nasion, muszę wypróbować.
jolanta19 07.05.2012 18:19
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak