Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty z pieczarkami, szynką i serem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

półbagietki 3 sztuki
pieczarki 500 gram
cebula 2 sztuki
szynka gotowana 5-6 plastrów
sól do smaku
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
oregano do smaku
olej do smażenia
ketchup do woli
ser gouda 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty z pieczarkami, szynką i serem

Bagietki przekroić wzdłuż na pół. cebule pokroić w kosteczkę i smażymy na odrobinie oleju, dorzucamy pieczarki pokrojone w plasterki i chwilę smażymy, przyprawiamy solą i pieprzem, ostudzamy. W tym czasie szynkę kroimy w paseczki, a ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Na bagietkach układamy pieczarki podsmażone z cebulką, na to układamy szynkę i posypujemy serem żółtym, na wierzchu posypujemy ziołami prowansalskimi i oregano. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy aż ser się rozpuści. Smacznego. Podajemy z ketchupem. Tosty możemy także przygotować bez szynki :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 23.03.2013 21:26
pysznie wyglądają
ElizaT 29.10.2012 19:14
to jakby zapiekaneczki :)
SmacznaPyza 07.05.2012 19:15
tosty to raczej z chleba tostowego...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak