Ryba po japońsku

Ryba po japońsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z mintaja

    1 kg
  • cebula

    2 sztuki
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • ogórki konserwowe

    5-6 sztuk
  • koncentrat pomidorowy

    1 słoiczek
  • cukier

    4 łyżki
  • ocet

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • ostra papryczka piri piri

    1 sztuka
  • woda

    1/2 szklanki
  • przyprawa do potraw

    do smaku
  • jajko

    1 sztuka
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • mleko

    1/2 szklanki
  • olej do smażenia

  • ketchup

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Rybę posypać jarzynką i pieprzem i obtoczyć w cieście naleśnikowym, które przygotowujemy jak na naleśniki z mąki, jajka i mleka.Rybę smażymy na oleju. odstawiamy. Cebulę kroimy w półplasterki, ogórki w półplasterki i paprykę kroimy w paseczki. Na tym samym oleju co smażyliśmy rybę smażymy kolejno cebulę, paprykę, a na koniec dorzucamy ogórki, dolewamy wodę, dodajmy koncentrat pomidorowy niecały słoiczek, w razie potrzeby dokładamy resztę, ketchup i resztę przypraw i dusimy przez około 10 -15 minut.
W naczyniu układamy na przemian rybę, sos warzywny i znowu rybę, na wierzchu polewamy resztą sosu, posypujemy natką pietruszki. Najlepiej przygotować dzień wcześniej, tak aby smaki modły się przegryźć. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

31.07.2016 18:50
robię podobną, bardzo smaczna.

Grazyna0211

15.12.2015 08:39
fajny przepis

Amellia

22.12.2014 13:54
pyszności mniam mniam

Magda60

03.11.2014 14:25
bardzo pyszne

JOANNA16

30.05.2013 18:52
mniam mniam, pycha

Bernadeta1

21.10.2012 12:35
super,muszę zrobić

Habibi

19.05.2012 21:58
Oj, dawno jej nie robiłam, ale właśnie mi przypomniałaś o niej :)

mufinka79

08.05.2012 21:46
Polecam, mąż i synuś nie mogli się najeść ta rybka, tak smakowała :)

Rafał10

08.05.2012 10:53
bardzo ciekawe danie, koniecznie muszę spróbować :)

Cukiereczek13

07.05.2012 18:01
smaczna :) nabrałam ochoty na rybkę teraz :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat