Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasteryzowane różyczki kalafiora

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soli 5 dag
cukru 3 dag
kalafior 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pasteryzowane różyczki kalafiora

Kalafior oczyścić, podzielić na różyczki (odcinając łodygi), wrzucić do wrzątku i chwilę obgotować. Odcedzić, ułożyć w słoikach i zalać zalewą (2 szklanki gorącej wody wymieszać z sola, cukrem, pieprzem i odrobina kwasku cytrynowego). Pasteryzować około 1 godziny na wolnym ogniu. Czynność tę powtórzyć następnego dnia z tym ze czas skrócić do 30 minut. tak przygotowany kalafior jest doskonałym dodatkiem do obiadu, ale smakuje równie dobrze jako składnik sałatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 09.07.2012 22:22
super
jolaxa1 11.12.2011 21:23
super
Andzia1977
Andzia1977 06.11.2011 21:02
super
Ela15 17.07.2011 11:06
nie jadłam ale fajny przepis
romanrafal
romanrafal 12.03.2011 08:02
nie jadłem,ale ciekawe
buksiak12 20.09.2010 14:07
takich jeszcze nie jadłem
Misiek1 16.07.2010 13:33
Ciekawe jak smakują...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak