Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

greckie mielone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
jajko 1 sztuka
ziemniak 1 sztuka
cebula 1 sztuka
mąka 4 łyżki
kapary całe Smak 1 łyżka
sól do smaku
mięta 1 łyżeczka
przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: greckie mielone

ziemniak obieramy i ścieramy na tarce, odciskamy powstały sok. do miski wkładamy mięso posiekaną cebule, miętę, startego ziemniaka, kaparyi mąkę, wszystko mieszamy dodajemy jajko, sól, i przyprawę uniwersalną, dokładnie wyrabiamy mięso. z powstałej masy formujemy niewielkie kuleczki smażymy je w głęgokim oleju. po usmażeniu wykładamy je na papierowy ręcznik żeby odsączyc z oleju. podajemy z ziemniaczkami w koperku i mizerją .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 22.06.2012 13:46
bardzo fajny przepis
IlonaAlbertos 11.06.2012 19:33
Zapowiadają się bardzo apetycznie.
Dorian 12.05.2012 18:40
super
Betka 10.05.2012 21:06
fajne;)
Betka 10.05.2012 21:06
fajne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak