Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowo-sojowa z marchewką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soja 1/2 szklanki
rosół 1,75 l
marchewka ugotowana 1
kalafior 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowo-sojowa z marchewką

Soję ( po uprzednim namoczeniu) gotujemy w osolonej wodzie około 2 godziny następnie rozcieramy blenderem. Kalafior wrzucamy do gorącego rosołu, gotujemy do miękkości, dodajemy soję i wszystko rozcieramy blenderem. Marchewkę kroimy w kostkę, wrzucamy do zupy, przyprawiamy i jeszcze chwilę gotujemy wszystko razem.
podajemy np. z makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 31.08.2012 10:19
Pomysłowa i smakowita, podoba mi się!
Justyna23
Justyna23 30.07.2012 14:48
pysznie wyglada :)
Rafał10 08.05.2012 10:55
bardzo ciekawe danie, koniecznie muszę spróbować :)
Emilia22 07.05.2012 16:09
wygląda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak