Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczana sałatka na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 1/2 kg
jabłko
cukier 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczana sałatka na zimno

Buraki myjemy i gotujemy do miekkości w lekko osolonej wodzie. Gotowe obieramy ze skórki i odstawiamy do cąłkowitego wystygnięcia.
Wszystkie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do nich starte również na dużych oczkach jabłko. Doprawiamy do smaku cukrem, solą i odrobiną pieprzu. Można dodać nieco oliwy z oliwek, ale nie koniecznie. Wszystko dokładnie mieszmay i podajemy do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.12.2013 11:39
Dobra taka.
Margo1 11.08.2012 17:29
pyszne
Margo1 11.08.2012 17:29
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak