Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka błyskawiczna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 opakowanie
margaryna 1 kostka
cukier 1 szklanka
kakao 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka błyskawiczna

Całe jajka ubić z cukrem. Mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia i ubić. Zagotować margarynę i gorącą wlać do ciasta, nie przerywając ubijania.
Część ciasta przelać do nasmarowanej tłuszczem formy, do drugiej części dodać kakao i wylać na pierwszą warstwę. Piec w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 04.11.2012 12:57
super
agnieszka214 26.07.2012 08:52
apetycznie wygląda
Piotr-21 07.05.2012 15:18
dobra
monika1968 07.05.2012 15:12
Rewelacyjna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak