Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KREM DO NAPOLEONKI

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 l.
cukier 4 łyżki
mąka 6 łyżek
żółtko jajek 6 szt
masło 1/2 kostki
wanilia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KREM DO NAPOLEONKI

Mleko zagotowac z wanilią i masłem, trochę mleka odlac i rozrobic z mąką, którą wlewamy do gotującego się mleka szybko mieszając, odstawiamy. Następnie żółtka utrzec z cukrem i powoli wlewamy znów do gotującego się mleka, również cały czas mieszając. Wykładamy ciepłą masę.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 27.01.2013 09:39
napoleonka - ciasto ktore kocham od dziecka
IwonaDD 27.01.2013 09:39
napoleonka - ciasto ktore kocham od dziecka
gosia1988 30.08.2012 13:15
fajny
parysek10 07.05.2012 15:49
później pewnie dasz całą napoleonkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak