Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos cygański z pulpetami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
jajko 1 sztuka
pieczarki 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat
ogórki kiszone 5 sztuk
cebula 5 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
papryka konserwowa 100 gram
ziele angielskie
pieprz
sól
koncentrat pomidorowy (mały)

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos cygański z pulpetami

Mięso mielone wkładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy łyżkę bułki tartej i wyrabiamy masę dłonią doprawiając solą i pieprzem.

Pozostałą bułkę tartą rozsypujemy na talerzu. Z masy mięsnej formujemy niewielkie kuleczki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.
Cebulę siekamy, pieczarki czyścimy i kroimy w plasterki. Na oleju podsmażamy cebulę z pieczarkami. Dodajemy pokrojone w paski ogórki i paprykę oraz koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą, pieprzem, zielem angielskim i liściem laurowym. Na koniec dodajemy pulpety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Chojłówna 28.08.2012 17:41
ojej takiego to ja jeszcze nie jadłam:D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak