Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowe frykadelki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 50 dkg
czosnek 3-4 ząbki
sól do smaku
jajko 1 sztuka
chleb pszenny 1 kromka
olej do smażenia
cebula 1/2 sztuki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowe frykadelki

Kroki postępowania

1
Chleb namoczyć w wodzie.
Krok 1 - Czosnkowe frykadelki foto
2
Łopatkę wieprzową zmielić. Dodać do niej sól, pieprz, jajko, odciśnięty z wody chleb, pokrojoną w dużą kostkę cebulę i posiekany czosnek.
Krok 2 - Czosnkowe frykadelki foto
3
Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Czosnkowe frykadelki foto
4
Z mięsnej masy formować niezbyt duże frykadelki.
Krok 4 - Czosnkowe frykadelki foto
5
Kłaść je na rozgrzany olej.
Krok 5 - Czosnkowe frykadelki foto
6
Smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 6 - Czosnkowe frykadelki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 15.06.2012 22:40
nigdy nie dodawałem chleba, jak nie miałem bułki robiłem bez. Nawet nie pomyślałem, że chleb mogę też wykorzystać
Weronika_eM 19.05.2012 22:15
lubię takie
fijolek91 07.05.2012 14:44
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak