Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z boczkiem i rzodkiewką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek wędzony 3 plastry
jajko 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
rzodkiewki 3 sztuki
szczypiorek wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z boczkiem i rzodkiewką

Kroki postępowania

1
Jajka dokładnie rozbełtać, doprawić solą i pieprzem.
Krok 1 - Omlet z boczkiem i rzodkiewką foto
2
Boczek pokroić w kostkę, lekko zrumienić na suchej patelni.
Krok 2 - Omlet z boczkiem i rzodkiewką foto
3
Na boczek wylać jajka i smażyć na małym ogniu nie mieszając.
Krok 3 - Omlet z boczkiem i rzodkiewką foto
4
Jak jajka zaczną się z wierzchu ścinać, posypać je pokrojoną w kostkę rzodkiewką i jeszcze chwilę smażyć.
Krok 4 - Omlet z boczkiem i rzodkiewką foto
5
Jak jajka całkowicie się zetną, omlet złożyć na pół i delikatnie zsunąć na talerz. Posypać posiekanym szczypiorkiem.
Krok 5 - Omlet z boczkiem i rzodkiewką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 07.05.2012 14:14
Pyszne śniadanko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak