Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana quesadilla z fasolą i kukurydzą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tortille 4 szt
oliwa 4 łyżka
krojone pomidory 0,5 puszka
kukurydza 100 g
cebula 1 szt
papryczka chilli 1 szt
kolendra 1 łyżeczka
kumin 0,5 łyżeczka
sok z limonki 0,5 szt
avocado 1 szt
fasola 0,5 puszka
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyzeczki
ser żółty 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana quesadilla z fasolą i kukurydzą

Kroki postępowania

1
Na łyżce oliwy podsmażamy posiekaną cebulę i papryczkę chilli.

Dodajemy przyprawy i zalewamy pomidorami.

Dusimy około 5 minut po czym dodajemy fasolę i kukurydzę.

Podsmażamy od czasu do czasu mieszając do momentu aż mieszanka zgęstnieje.

Na koniec dodajemy sok z limonki i mieszamy.

Sos przekładamy do pojemnika i zabieramy na grilla ;)

Na dwóch tortillach rozsmarowujemy po połowie mieszanki i posypujemy serem.
Krok 1 - Grillowana quesadilla z fasolą i kukurydzą foto
2
Przykrywamy pozostałymi plackami i delikatnie układamy na ruszcie.

Po około dwóch minutach przewracamy na druga stronę.

Gotowe quesadille przekrawamy na 4 części i na każdej układamy plasterki avocado
Krok 2 - Grillowana quesadilla z fasolą i kukurydzą foto
3
Wg uznania możemy skropić jeszcze sosem z limonki.

Idealnie smakują z piwem meksykańskim z dodatkiem limonki.

Smacznego :)
Krok 3 - Grillowana quesadilla z fasolą i kukurydzą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 09.05.2012 21:09
świetnie się prezentuje
BernadettaP 07.05.2012 14:14
To piwko bym sobie teraz wypiła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak