Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki - przekąski

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
masło 15 dag
woda 50 ml
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
cukier
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki - przekąski

Kroki postępowania

1
Mąkę wsypujemy do miski dodajemy miękkie masło , proszek do pieczenia i wodę , Całość dobrze wyrabiamy na gładkie ciasto
Krok 1 - Paluszki - przekąski foto
2
dzielimy na 4 kawałki . Do każdego z kawałków dodajemy różne przyprawy np : do jednego sól i pieprz , do drugiego papryki itd
Krok 2 - Paluszki - przekąski foto
3
Dobrze zagniatamy i formujemy cieniutkie patyczki
Krok 3 - Paluszki - przekąski foto
4
Pieczemy w piekarniku na blaszce około 15 - 20 minut w temp . 170 C . Na złoty kolor.
Krok 4 - Paluszki - przekąski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 25.01.2014 00:42
bardzo lubię pochrupać takie słone pauchy i często sama podobne robię :)
Łukasz15 12.02.2013 20:29
Super
pycia9 06.12.2012 11:00
ciekawy przepis
Ela15 17.11.2012 09:43
fajne
RenataZ-et 02.11.2012 14:16
pycha
Adamorek 25.08.2012 23:52
smaczna
kupiska 13.07.2012 08:17
interesujące...:)
Wafelek2601 18.05.2012 19:07
pyszne
cooleczka 10.05.2012 21:54
ciekawy przepis
fijolek91 07.05.2012 14:46
fajny pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak