Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok z rabarbaru

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 2 kg
cukier 0,5 kg
woda 3 l

Przepis i sposób przygotowania na: Sok z rabarbaru

Kroki postępowania

1
Rabarbar myjemy, kroimy w kostkę, wkładamy do garnka. Zasypujemy cukrem i wlewamy wodę.
Krok 1 - Sok z rabarbaru foto
2
Całość zagotować do rozgotowania rabarbaru ( trzeba uważać żeby nie wykipiał).
Krok 2 - Sok z rabarbaru foto
3
Rozgotowany rabarbar studzimy i odcedzamy na sitku. Świętnie smakuje z lodem.
Krok 3 - Sok z rabarbaru foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 23.01.2013 18:48
to przecież kompot
pestka 21.12.2012 12:29
bardzo dobry
Jodaj 12.11.2012 10:24
pyszny :)
Bernadeta1 21.10.2012 23:41
pychota
kate.500 29.07.2012 14:37
super
fijolek91 05.07.2012 16:22
ekstra:)
Sylwia26 01.07.2012 10:01
wspaniały na upalne dni :)
V_kuchareczka 09.06.2012 20:13
na pewno spróbuję
Mati3 26.05.2012 20:42
uwielbiam taki sok:)
Betka 12.05.2012 07:06
pycha;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak