Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe pizzerki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 100 gram
sól 1 łyżeczka
ser żółty 10 plastrów
keczup 8 łyżek
bazylkia siekana 6 łyżeczek
kiełbasa szynkowa 6 plastrów
olej 2 łyżki
mąka 1,5 szklanki
woda 1 (przegotowana)
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe pizzerki

Na początek rozgnieść dokładnie drożdże, wlać olej, letnią przygotowaną wodę, mąkę, sól i wygnieść ciasto, następnie odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 25 minut.
Po tym czasie uformować mini pizze, nasmarować keczupem wymieszanym z bazylią i posmarować lekko ciasto, następnie na każdej sztuce położyć po dwa plasterki kiełbasy, obraną i pokrojoną cebulę, oraz plasterki sera, na koniec blaszkę obsypać dwiema łyżeczkami mąki ułożyć przygotowane pizzerki i piec w temperaturze 250 stopni około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 11.08.2012 22:50
bardzo smaczne
Bożena13 04.07.2012 10:14
muszą smakować rewelacyjnie;)
Kaja35 09.06.2012 08:05
super
Kaja35 09.06.2012 08:05
super
parysek10 07.05.2012 15:55
wyglądają przeciętnie, ale mogą być niezłe.
halina17 07.05.2012 12:50
dobra pizzerki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak