Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Obiad w trzech smakach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

antrykot wołowy 2
pieczarki
miód 2 łyżeczki
curry
sól
ocet jabłkowy
pieprz
olej
pomidor
kolendra
kminek
masło
kasza

Przepis i sposób przygotowania na: Obiad w trzech smakach

Mięso i marynata

antrykot wołowy
olej
ocet jabłkowy- 1 łyżka
sól, pieprz

Kasza kuskus

kuskus
pomidor
ziarna kolendry
kminek
sól

Pieczarki

pieczarki
miód 2 łyżki stołowe
curry 1 płaska łyżeczka
masło (1/5 kostki)


Robimy marynatę do mięsa. Na głęboki talerz lub do miski wlewamy olej, ocet jabłkowy i dodajemy sól, pieprz. Mięso myjemy i "obtaczamy" w marynacie. Pozostawiamy na godzinę.
W tym czasie gotujemy wodę.
Będzie nam potrzebna do sparzenia pomidora i zalania kaszy.

Kaszę solimy, wsypujemy zmiażdżoną kolendrę i kminek. Dodajemy soli. Następnie mieszamy dokładnie. Zalewamy wrzątkiem (około 1,5 - 2 cm nad powierzchnię). Mieszamy.

Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Dorzucamy do kuskusa. Mieszamy.

Pieczarki myjemy, kroimy w ćwiartki.
Na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy pieczarki, posypujemy curry. Podsmażamy około 3 minut, dodajemy miód i dusimy około 10 minut na wolnym ogniu.

Na koniec smażymy mięso. (w zależności jak kto lubi. Na krwisto około 3-5 minut, średnio wysmażone ~10 minut)

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 07.05.2012 18:20
super
Patrycja35 07.05.2012 12:23
ciekawe musze sprobowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak