Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Steki na domowe hamburgery

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 2 łyżki
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jajko 1 szt
szczypta soli
karkówka 500 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Steki na domowe hamburgery

Jajko wbić do miseczki, dodać szczyptę soli oraz całość roztrzepać, następnie karkówkę opłukać, pokroić na cienkie kawałki i rozbić małe płaty delikatnie tłuczkiem do mięs.Na patelni rozgrzać olej, przygotowane steki namoczyć w jajku. Obtoczyć z obu stron bułką tartą i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, pod koniec smażenia posypać przyprawą do karkówki. Na koniec odsączyć z tłuszczu. Takie steki robię na domowe hamburgery.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak