Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z natką pietruszki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
marchew 2 sztuki
cebula 1/2 sztuki
natka pietruszki 1 pęczek
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
kajzerka 1 namoczona

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z natką pietruszki

Do mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę i odciśniętą bułkę, marchew obrać umyć, zetrzeć na tarce. Dodać do mięsa z opłukaną i drobno pokrojoną natką. Wbić jajko, wymieszać, doprawić do smaku i zarobić masę. Z masy formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 07.05.2012 11:17
smaczne i zdrowe :)
anja3107 07.05.2012 11:10
dobry obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak