Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron zasmażany ze serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 20 dag
pieczarki 12 sztuk
cebula 2 sztuki
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
żółty ser starty 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron zasmażany ze serem

Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Osączyć. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć pieczarki, dodać cebulę. Wymieszać, posolić i wszystko razem przesmażyć. Dodać makaron i wymieszać. Dodać ser, oprószyć pieprzem i ponownie wymieszać. Do makaronu można dodać ulubione zioła albo opłukaną i posiekaną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 07.05.2012 11:46
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak