Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z parówkami i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 1 opakowanie
pieczarki 20 dkg
parówki 2 szt
mięso mielone 20 dkg
przyprawa do zup 2 łyżki
bazylia do smaku
oregano do smaku
sól, pieprz
sos boloński 1 (duży)

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z parówkami i pieczarkami

Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Pieczarki kroimy dość drobno,parówki w plasterki i smażymy razem,dodajemy magę. Osobno podsmażamy mięso mielone,do mięsa dodajemy pieczarki z parówkami. Wlewamy sos Boloński i mieszamy,dodajemy przyprawy. Makaron wykładamy porcjami na talerze,na każdy wylewamy na środek sos z dodatkami. Podajemy gorące. Nadaje się jako obiad zarówno jak i kolacja.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 07.05.2012 11:11
moje ulubione danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak