Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek wołowy z sosem z rzeżuchy i szpinaku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

stek wołowy 1
creme fraiche 3 łyżki
rzeżucha 1 garść
szpinak świeży 1 garść
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Stek wołowy z sosem z rzeżuchy i szpinaku

Stek - Wyciągnij stek z lodówki 20 minut przed smażeniem, aby osiagnął temperaturę pokojowę. Posyp pieprzem i posmaruj stek oliwą. Smaż steka na rozgrzanej patelni przez około 7 minut (średnio wysmażony) lub 9 minut (dobrze wysmażony). Odłóż na bok na 5 minut.

W miedzyczasie przygotuj sos. Przygotuj creme fraiche -1 szklanka śmietany kremówki 1 szklanka maślanki. Dodaj rzeżuchę oraz drobno pokrojony szpinak. Dodaj sól i pieprz do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 07.05.2012 11:56
super polecam
Kekerboom 07.05.2012 10:09
super :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak