Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczawianka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczaw 30 dag
kiełbasa czosnkowa 30 dag
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
cebula 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
jajko 4 szt
śmietana 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Szczawianka

Do garna wkładamy kiełbasę zalewamy 3 litrami wody i gotujemy wywar dodając : liść laurowy, ziele angielskie, cebulę, kucharka i pieprz ziołowy. Gotujemy wywar około 10 minut. Dodajemy kostkę rosołową i opłukany szczaw. Gotujemy kolejne 10 minut. Następnie oddzielamy żółtka od białek , białka wrzucamy na gotującą się zupę a żółtka mieszamy ze śmietaną i przyprawiamy naszą szczawiankę. - nie gotujemy. Do gotowej zupy gotujemy jajka na twardo i podajemy do zupy.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 24.04.2013 19:30
pyszna kojarzy mi się z gorącym latem
MagdaXXX 02.02.2013 22:34
bardzo smaczna i zdrowa zupka
hahanka 07.11.2012 17:29
takiej jeszcze nie jadłam
adam1f 04.09.2012 00:14
dobra
m1monika 10.06.2012 23:41
super
Mati13 25.05.2012 11:58
wspaniała zupa
Ewelina47 21.05.2012 12:49
ostatnio nawet polubiłam
Natalia/tubisiek 11.05.2012 20:17
świetna!
MAR3STA 07.05.2012 16:24
fajne danie
1j1o1l1a1 07.05.2012 12:26
dużo śmietany:) szczawiowa u mnie tylko z jajkiem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak