Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet gruszkowo-rabarberowy z sosem truskawkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszka 2 szt
rabarbar 4 kawałki
cukier 4 łyżki
cytryna 1 szt
białko
sos truskawkowy
POSYPKA

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet gruszkowo-rabarberowy z sosem truskawkowym

Rabarbar obieramy cieniutko i kroimy w kosteczkę. Gruszki obieramy usuwamy gniazdo nasienne kroimy w kostkę. Owoce gotujemy w litrze wody z dodatkiem soku z cytryny i cukru . Gdy owoce będą miękkie studzimy kompot i miksujemy . Białko ubijamy na sztywną piane i dodajemy do zmiksowanych owoców. Wkładamy do lodówki .Od czasu do czasu mieszamy łyżką . Podajemy z sosem truskawkowym i posypką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 20.08.2012 19:54
o jezu jaki rarytas :D mniam
wedith1 02.08.2012 13:22
Mmmmmm!!!! Świetne zestawienie rabarbaru i gruszki!!!
Andysz 27.07.2012 09:22
pycha;)
Justyna Jussstiii 07.05.2012 11:56
super polecam
Agnieszka116 07.05.2012 07:57
UWIELBIAM sorbety!
iwa643 07.05.2012 07:37
Polecam na upały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak