Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałateczka z dzikiegi ryżu i carpaccio

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka żółta 1 szt
szynka carpaccio 1 opakowanie
sól
pieprz
oliwa
natka pietruszki
szczypiorek
ryż dziki 1 woreczek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałateczka z dzikiegi ryżu i carpaccio

Ryż dziki gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu studzimy i przekładamy do miseczki. Dodajemy posiekana natkę pietruszki i posiekany szczypiorek.Mieszamy. Paprykę żółta kroimy w długie cienkie paseczki dodajemy do sałatki . Szynkę carpaccio kroimy w paseczki mieszamy wszystko razem. Doprawiamy oliwa sola i pieprzem do smaku/.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 24.05.2013 16:54
na pewno smaczne
Miki 07.08.2012 23:20
wykwintna
Anna133 02.08.2012 20:39
ale zdrowotne jedzonko
iwa643 07.05.2012 07:14
Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak