Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń waniliowo-kawowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 litr
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
cukier waniliowy
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 4 łyżki
cukier 4 łyżki
żółtko jajek

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń waniliowo-kawowy

Budyń waniliowy:
-odlać 1/2 l mleka część zagotować z roztrzepanym żółtkiem, cukrem waniliowum i 2 łyżkami cukru, do drugiej części dodać
2 łyżki mąki pszennej i jedną ziemniaczanej. Gotować jak budyń z torebki.

Budyń kawowy:
Pozostałe pół litra mleka podzielić na 2 częśći, do jednej dodać kawę i cukier, do drugiej makę j.w.

Łyżki muszą być raczej czubate, by budyń nie był zbyt płynny. Można podawać razem lub osobno.
Smacznego!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 15.07.2013 12:25
lubię takie połaczenie
RenataZ-et 02.04.2013 23:31
lubię takie deserki :)
babi17 11.02.2013 09:20
pyszny
adam1f 23.12.2012 22:52
dobry
Angelika6 29.11.2012 15:31
lubię takie budynie
pestka 25.11.2012 09:37
lubię budyń
ankaryba 16.07.2012 12:36
pyszny!!!
jeta72 06.06.2012 11:02
pyszny :-)
treonina 23.05.2012 21:35
bardzo taki lubię :-)
caralajna 17.05.2012 08:14
też lubię :)
Margo1 15.05.2012 15:42
lubię
Agnieszka116 07.05.2012 07:56
Lubię budynie domowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak