Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna 1 szt.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka 2,5 szkl.
jajko 2
cukier 1 szkl.
margaryna 150 g
olejek rumowy 5 kropel
wiórki kokosowe 3-4 łyżki
polewa czekoladowa
banan 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec.

Kroki postępowania

1
Banany rozgnieść na miazgę i zalać sokiem z cytryny.
Krok 1 - Bananowiec. foto
2
Margarynę rozetrzeć z cukrem i jajkami.
Krok 2 - Bananowiec. foto
3
Dodać mąkę,wiórki kokosowe, olejek i banany.
Krok 3 - Bananowiec. foto
4
Ukręcić ciasto i włożyć do wysmarowanej tłuszczem formy.
Krok 4 - Bananowiec. foto
5
Piec ok 45 minut.
Krok 5 - Bananowiec. foto
6
Polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.
Krok 6 - Bananowiec. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 04.02.2013 09:23
warto spróbować
pacpaw 31.12.2012 08:50
nigdy nie dodawałem do bananowca olejku rumowego. Aż chce się spróbować
SYLKA 29.08.2012 20:12
rewelacja
Habibi 31.07.2012 07:50
Ciekawy przepis :)
Beatris 07.05.2012 11:21
Bardzo smakowicie się zapowiada.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak