Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Batony marchewkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 średnie
ananas w puszce 3 plastry
olej 1/4 szklanki
mąka 3/4 szklanki
jajko 2 szt
cukier 1/2 szklanki
cynamon 1 łyżka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
smietana kremowa 1/2 szklanki
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Batony marchewkowe

Kroki postępowania

1
Marchewkę obieramy i ścieramy na drobnej tarce. Plastry ananasa kroimy w mniejsze kawałeczki. Do jednej miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cynamon. Mieszamy dokładnie. W drugiej misce roztrzepujemy jajka z olejem i dodajemy do mąki.
Krok 1 - Batony marchewkowe foto
2
Mieszamy ciasto. Na końcu dodajemy marchewkę i ananasa
Krok 2 - Batony marchewkowe foto
3
Ciasto przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 C przez około 40-45 minut. Ciasto wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy do ostygnięcia
Krok 3 - Batony marchewkowe foto
4
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Ciasto kroimy w kawałki wielkości batoników. Podajemy z bitą śmietaną.
Krok 4 - Batony marchewkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 09.05.2012 14:22
Fajne!
cris04 06.05.2012 23:43
Super, a już myślałam,że wystarczy marchewkę zanurzyć w czekoladzie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak