Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wołowe z boczkiem wieprzowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 40
czosnek ząbki 4
bulion warzywny 200 ml
smalec 2 łyżki
boczek 20 dag
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wołowe z boczkiem wieprzowym

Boczek wieprzowy kroję w słupki. Czosnek obieram i każdy ząbek kroję po połowie. Wołowinę kroję w plastry, które lekko rozbijam. Mięso posypuję pieprzem ziołowym, a na środek kładę kawałek czosnku, słupek z boczku wędzonego i zakręcam. NA końcach spinam wykałaczkami. Tak przygotowane zrazy obsmażam na smalcu. Następnie zalewam bulionem warzywnym. Duszę na średnim ogniu do wyparowania wywaru przewracając zrazy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 17.09.2012 18:20
lubię takie
Justyna Jussstiii 20.07.2012 13:37
polecam
Justyna Jussstiii 20.07.2012 13:37
polecam
Rafał10 25.05.2012 09:08
fajna propozycja
ewka1978 07.05.2012 06:19
pyszności
Karolinka111 06.05.2012 22:38
mniam pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak