Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik smażony z majerankiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik 1 cały
olej do smażenia 4 łyżki
olej roślinny 4 łyżki
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Królik smażony z majerankiem

Olej mieszam z majerankiem. Mięso królika posypuję solą, a następnie smaruję olejem z majerankiem. Na patelni rozgrzewam olej. Wrzucam królika i smażę kilkanaście minut. Królika przewracam od czasu do czasu. Podczas smażenia podlewam wodą, aby królik się nie spalił. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 02.08.2012 21:23
nigdy nie jadłam króilka ciekawe jak smakuje
Rafał10 29.05.2012 15:07
PYCHOTKA! Uwielbiam smak potraw z królika! Po przepisie widać, że składniki się zgrywają... muszę wypróbować !
Maniek2 27.05.2012 07:21
super
Karolinka111 06.05.2012 22:39
wygląda pysznie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak