Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w panierce serowej.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka gotowane 3 szt
ser gouda 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w panierce serowej.

* 3 ugotowane w rosole udka kurze
* 3-4 łyżki bułki tartej
* 10 dag sera żółtego np.gouda
* 2 jajka
* 2 łyżki przyprawy do kurczaka
* sól do smaku
* olej do smażenia

Ugotowane wcześniej i ostudzone udka dokładnie osuszyć.Posypać z obu stron przyprawą do kurczaka,lekko wetrzeć przyprawę. Ser żółty zetrzeć na drobnej,ale nie najdrobniejszej tarce -do sera.Wymieszać go z bułką tartą.Jajka wybić na miseczkę,lekko posolić i rozkłócić dokładnie trzepaczką. Na patelni rozgrzać olej.Udka panierować w jajku,bułce z serem i jeszcze raz w jajku i mieszance bułki i sera.Smażyć na patelni z obu stron na chrupiąco i rumiano. Podałam udka z ziemniakami z wody, buraczkami konserwowymi i mizerią z ogórków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 27.08.2012 19:25
Mmmm...chrupiące mięsko:)
Kamila/kami007 07.05.2012 11:48
musi być pyszne:)
agnieszka137 06.05.2012 23:10
znakomicie wygląda
przemek20008 06.05.2012 22:48
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak