Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos do penne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszanka chińska na patelnie 1 opakowanie
kiełbasa śląska 1 kilogram
koncentrat pomidorowy 1 opakowanie
pieprz do smaku
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
tymianek do smaku
majeranek do smaku
oliwa do smaku
woda 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: sos do penne

kiełbase kroimy w połówki i podsmażamy na oliwie. warzywa wrzycamy do garnka i podduszamy w ich własnej wodzie ( powstałej z odrobiny lodu w opakowaniu) gdy kiełbase lekko podsmażymy dodajemy ja do warzyw razem z oliwa i chwile dusimy. z koncentratu,wody i przypraw robimy sosik, zalewamy nasza kielbase i warzywa dusimy do miekkosci warzyw od czasu do czasu przemieszajac nasz sos. gotowym sosem polewamy makaron penne ugotowany al dente.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 28.05.2012 16:47
fajny
babcia
babcia 28.05.2012 16:47
fajny
Dorian 13.05.2012 11:38
super
Betka 10.05.2012 21:07
mniam;)
Rafał10 10.05.2012 13:35
proste a jakie smaczne :)
Justyna Jussstiii 07.05.2012 11:56
super polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak