Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczany gratin

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6
mleko 60 ml
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
pieprz
parmezan starty
śmietana 12-procentowa 60 (do gotowania)

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczany gratin

Kroki postępowania

1
Przygotuj cienkie plastry ziemniaczane. Rozgrzej piekarnik do 170C.
Krok 1 - Ziemniaczany gratin foto
2
Uloz 3 wartswy ziemniakow, zalej 1/3 mlekiem i śmietaną. Dopraw dobrze solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Posyp parmezanem. Powtorz czynnosc, aż do wyczerpania skladnikow.
Zakryj papierem do pieceznia i piecz w piekarniku przez ok.30 min.
Krok 2 - Ziemniaczany gratin foto
3
Nastepnie zdejmij papier i piecz pod grilem,aż ziemniaki sie zarumienią.

Smacznego!
Krok 3 - Ziemniaczany gratin foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 20.08.2015 14:30
smaczne danie
caralajna 21.05.2012 07:28
ależ smakowity pomysł na ziemniaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak