Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos brzoskwiniowy do kluch na parze :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1/2 szklanki syropu od brzoskwiń,2 łyżki cukru
masło 2 łyżki
śmietana 18-procentowa pół szkl.
brzoskwinie w puszce 6 połówek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos brzoskwiniowy do kluch na parze :

W rondelku rozpuścić masło. Pokroić drobno 3 połówki brzoskwiń i włożyć na masło .Chwilę smażyć , a potem przetrzeć blenderem .Dolać śmietankę , cukier. W syropie rozrobić kisiel i wlać do garnka. Ogrzewać mieszając aż zgęstnieje.
Podawać podgrzane na parze kluchy drożdżowe , polane sosem i posypane pozostałymi brzoskwiniami ( w paseczki, plasterki lub kosteczkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 15.05.2011 23:15
musi być smaczny:)
kasiurek 17.11.2010 21:19
uwielbiam takie potrawy
Anita21 28.10.2010 10:12
po prostu pycha
Jolanta40 28.09.2010 15:55
tyle kalorii, ale jakie to smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak