Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik szczawiowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw młody 20 dkg.
cebula dymka ze szczypiorkiem 1/2 pęczka
śmietana kwaśna 1 szkl.
wywar z kurczaka 1 l.
pieprz czerwony
sól
jajko ugotowane na twardo 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik szczawiowy

szczaw oczyścić umyć i pokroić zalać wrzącym wywarem drobiowym po czym schłodzić,jajka ugotować na twardo obrać i pokroić na cząstki,ogórki umyć jednego pokroić w długie plastry a drugiego w kostkę,dymkę umyć i wraz ze szczypiorkiem drobno posiekać,do wystudzonego bulionu ze szczawiem dodać cebulę szczypior i ogórki doprawić solą i pieprzem do smaku,śmietanę ubić i połączyć z chłodnikiem następnie wstawić chłodnik do lodówki na minimum godzinę podawać z pokrojonymi na cząstki jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 19.06.2012 11:32
mam szczaw w ogródku, ale w takiej wersji nie jadlam
MAR3STA 06.05.2012 17:32
przyznam, że nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak