Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ciecierzycą i tuńczykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 400 g
tuńczyk kawałki w oleju 100 g
sok z cytryny 1 łyż.
cebulka 2 szt.
ogórek 1 szt.
pomidorki koktajlowe 8 szt.
oliwa 1/2 szkl.
kumin 1 łyżecz.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ciecierzycą i tuńczykiem

Ciecierzycę osączam z zalewy z puszki, następnie płuczę ją w wodzie, po czym osuszam na durszlaku. Przekładam ciecierzycę do miski, dodaję do niej osączonego z oleju tuńczyka, posiekaną cebulkę, ogórek pokrojony w kostkę oraz pomidorki pokrojone w ćwiartki. Całość dokładnie mieszam, nastepnie skrapiam sokiem z cytryny oraz polewam oliwą. Ponownie mieszam i doprawiam do smaku solą, pieprzem oraz kuminem. Wstawiam do lodówki do schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak