Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt.
szczypior 2 łyż.
chrzan 1/2 łyżecz.
musztarda 1/2 łyżecz.
majonez 1,5 łyż.
jogurt naturalny 1 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna

Kroki postępowania

1
Jaja ugotować na twardo. Gdy są zimne rozgnieść dokładnie widelcem (albo ostudzone wrzucić do malaksera).
Krok 1 - Pasta jajeczna foto
2
Dodać pokrojony szczypiorek, chrzan, musztardę, jogurt i majonez.
Krok 2 - Pasta jajeczna foto
3
Doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Podawać z pieczywem.
Krok 3 - Pasta jajeczna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 04.08.2012 08:35
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak