Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

minestrone

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1/4 główki
pomidory 2 sztuki
cebula 2 sztuki
seler naciowy 1 sztuka
fasola biała 200 g
skrzydełko z kurczaka 2 sztuki
makaron muszelki 100 g
marchewka 4 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukinia 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: minestrone

Kroki postępowania

1
Gotuję bulion na skrzydełkach z kurczaka.
Krok 1 - minestrone foto
2
Obieram warzywa, kroję na kawałki. Cebulę podsmażam na dwóch łyżkach oliwy, potem dodaję cukinię. Podsmażam dosłownie kilka minut, a następnie przekładam do bulionu. Pozostałe pokrojone już warzywa dodaję do zupy i gotuje do miękkości warzyw. Pod sam koniec wsypuję makaron.
Krok 2 - minestrone foto
3
Przed podaniem zupę posypuję tartym parmezanem i dekoruję natka pietruszki.
Smacznego!
Krok 3 - minestrone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 23.08.2014 15:45
mniam mniam
Jodaj 31.01.2013 12:43
mniam mniam smakowicie :)
Seba 24.10.2012 09:16
fajne
malinka18 21.08.2012 09:44
mam nadzieję że te piórka ze skrzydełek usunęłaś prze gotowaniem...ogólnie fajny przepis;-)
Izka192 23.07.2012 20:50
apetycznie wygląda
kanu83 06.07.2012 23:00
pycha
Renata22 06.05.2012 20:26
oprócz soli i pieprzu nie dodawałam innych przypraw, warzywa dają aromat zupce
Ewa104 06.05.2012 19:01
lubię zupę minestrone,ale u Ciebie nie ma wogóle przypraw więc raczej przepis mało ścisły albo zupa jest bez smaku
Cukiereczek13 06.05.2012 16:59
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak