Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z porem i marchwią

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt.
marchew 1 szt.
por 1/2 szt.
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat 1 szt.
majonez 4 łyż.
cukier 2 łyżecz.
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z porem i marchwią

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską siekam drobno. Marchew obieram, myję i ścieram na tarce na średnich oczkach. Por siekam w cienkie plasterki, sparzam.
Krok 1 - Surówka z kapusty pekińskiej z porem i marchwią foto
2
Do miski przekładam posiekaną kapustę, marchew, por, majonez i sos koperkowo-ziołowy, wszystko dokładnie mieszam. Doprawiam do smaku cukrem i pieprzem.
Krok 2 - Surówka z kapusty pekińskiej z porem i marchwią foto
3
Odstawiam surówkę na 15 minut po czym podaję ją do obiadu.
Krok 3 - Surówka z kapusty pekińskiej z porem i marchwią foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena13 27.07.2012 21:54
rewelacyjnie wygląda;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak