Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drożdżówka z kruszonką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg.
jajko 6 szt.
cukier 1 szkl.
mleko 1 szkl.
margaryna 1/2 kost.
drożdże 5 dkg.
cukier waniliowy
kruszonka
mąka 1/2 szkl.
cukier 1/2 szkl.
margaryna lub masło 10 dkg.
aromat waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: drożdżówka z kruszonką

wsypać mąkę do miski dodać rozpuszczone w letnim mleku drożdże i wyrobić dłonią odstawić na 30min.po tym czasie dodać roztopioną margarynę i jajka ubite z cukrem oraz cukier waniliowy wyrobić ciasto na jednolitą masę odstawić do wyrośnięcia jak wyrośnie to wyłożyć ciasto na blachę,przygotować kruszonkę z podanych składników i posypać po wierzchu ciasta wstawić do piekarnika na 180st.i upiec ok.40min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 07.10.2012 17:57
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak