Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 szt
marchew 1 szt
sól, pieprz
cukier 1 łyżka
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
koperek
kapusta 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty

Kapustę i marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, por kroimy w ćwiartki. Kapustę przekładamy do dużej miski delikatnie solimy, aby kapusta zmiękła, dodajemy marchewkę i por, doprawiamy pieprzem, delikatnie skrapiamy octem balsamicznym, posypujemy cukrem. Dodajemy posiekany koperek, dokładnie mieszamy całość i wstawiamy do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta_P-S 06.05.2012 22:04
Paweł, wczoraj dostałam na rynku
pacpaw 06.05.2012 19:41
gdzie już młodą kapustę można dostać? W okolicy jeszcze nie widziałem
motylwe 06.05.2012 15:26
dla mnie pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak