Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsy z boczniaków

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczniaki 3 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jajko 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa warzywna do smaku
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: klopsy z boczniaków

Boczniaki płuczemy, przekładamy do dużego garnka, zalewamy wodą, dodajemy 2 łyżki soli i gotujemy do czasu, aż grzyby będą miękkie. Boczniaki odcedzamy i mielimy przez maszynkę do mielenia. Do zmielonych boczniaków dodajemy bułkę tartą, jajka i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, przyprawą warzywną i przyprawą do wieprzowiny. Formujemy klopsiki i smażymy na rozgrzanym tłuszczu pod przykryciem. Klopsy z boczniaków możemy podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 22.01.2014 07:43
Świetny pomysł :)
Bernadeta1 30.07.2013 12:35
robię takie bardzo smaczne
wiola333 12.04.2013 10:01
bardzo smaczny przepis
mela25 05.03.2013 07:45
pysznosci
matesko 11.02.2013 11:21
kiedyś zrobię
Stenka 03.02.2013 10:33
z boczników jeszcze nie robiłam
bgs1984 30.06.2012 21:49
mniam
ankaryba 14.06.2012 17:18
pycha :-)
adelajda 14.06.2012 17:01
lubię boczniaki
asia1985 12.06.2012 22:50
pomysłowe
pierniczkowo 07.06.2012 10:12
boczniaków w takiej wersji jeszcze nie jadłam, ciekawy pomysł:)
Anna169Hosz 01.06.2012 07:59
Ciekawy pomysł, lubię boczniaki.
dorotka0000025 26.05.2012 13:40
ciekawy przepis
Cukiereczek13 06.05.2012 14:39
super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak