Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń cappucino śmietankowo-pomarańczowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
żółtko jajek 1
aromat śmietankowy 1
cappucino 2 łyżeczki
pomarańcza 1
cukier drobny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń cappucino śmietankowo-pomarańczowy

Do garnka wlewamy półtora szklanki mleka i nastawiamy na ogniu. Następnie ubijamy żółtko z cukrem, na piankę. Dodajemy do tego pół szklanki mleka, mąkę ziemniaczaną, aromat śmietankowy i cappucino. Wszystko dokładnie mieszamy. Gdy mleko będzie się gotowało wlewamy powoli mieszankę i mieszamy gotując około 2minuty. Wlewamy budyń do salaterki. Pomarańcza obieramy, kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do naszego deseru. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 23.08.2012 09:31
mniam....
Iwusia 17.07.2012 22:32
bardzo fajny
pierniczkowo 07.05.2012 12:02
pychota:)
Andysz 07.05.2012 08:57
pycha;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak